Alltså, hur gör man egentligen?
Jag har världens godaste recept på omelett (med chili och majs, har bloggat receptet tidigare), men jag lyckas aldrig få den hel och sammanhängande ur stekpannan? Det slutar alltid som scrambled eggs eller nån annan sorts äggröra. Även om det smakar lika gott så ser det ju ut som fan på tallriken, va...
Nån som har några tips?
Och nej, jag kan inte vända omeletten i luften som tv-kockar gör med pannkakor.
Roligt för övrigt att, som vi säger: "en gris, en ko, en Kungsbackabo" (David Martell) är med i Idols slutaudition i år!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men Annie!! Du ska inte vända en omelett. Du ska steka den på svag värme på samma sida tills den blir fast igenom...Sedan kan du vika den på mitten i pannan och låta den ligga så ett litet tag och sedan häller du bara över den på tallriken :)
SvaraRaderaja precis en omelett skall inte vändas den skall stekas på svag värme på samma sida. jag brukar "hälla" ur omeletten ur stekpannan och gära så man viker över ena sidan när den är så gott som ur stekpannan =P så är den som en "halvmåne sen"
SvaraRaderaJa nu har ju två personer redan förklarat det för dig så då behöver ju inte jag också göra det ;) Good luck hun! När bloggade du receptet förresten? låter ju himla gott!
SvaraRadera