söndag, december 13, 2009

mozartkulor recept

Svar till anonym som undrade om recept:

Lisa stod för det mesta grejandet av mozartkulorna vi gjorde, men dom blev jättegoda och vi använde oss av följande recept (hittat på matklubben.se) :

250g nougat
400g mandelmassa
2 msk cognac
200g mörk choklad

Skär nougaten i 25 bitar, typ små tärningar och rulla till små bollar.
Blanda i cognacen i mandelmassan och dela i 25 bitar.
Platta ut mandelmassan i handflatan, lägg nougaten i mitten och rulla in nougaten i mandelmassan. Forma till en jämn boll.
Smält chokladen i vattenbad.
Doppa bollarna i den smälta chokladen, mha en gaffel exempelvis. Låt dem rinna av lite först innan du lägger dem i pappersformar (typ större knäckformar) eller på bakplåtspapper. Låt stelna.
Försvara kallt/svalt.

Jättegoda blev dom! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar